Minestronesoep
4 tot 6 personen
Benodigdheden
- 1 eetl olijfolie
- 1 ui, gehakt
- 1 teentje knoflook, geplet
- 100 g pancetta of doorregen spel
- 2 wortels, gehakt
- 2 stelen bleekselderij, gehakt
- 400 g gehakte tomaten uit blik
- 400 g cannellinibonen uit blik, uitgelekt
- 1 l groentebouillon
- 1/2 savooiekool, gesnipperd
- 75 g pasta fusilli
Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en smoor de uit, de knoflook en de pancetta in 5 tot 10 minuten goudbruin ( of gebruik de kookplaat van de sauté Crock-Pot aardewerken slow cooker). Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak dit nog 5 minuten mee. Voeg de tomaat, de bonen, de groentebouillon, de kool en de pasta toe en roer alles goed door elkaar. Giet alles in de aardewerken pot en doe de deksel erop. Zet de Crock-Pot op de hittebron en laat 1 1/2 uur staan op LAAG.