Thaise kokossoep
Thaise kokossoep
6 porties – bereidingstijd circa vier uur
Ingrediënten:
• 1 blik (light) kokosmelk
• 1 eetlepel rode (Thaise) currypasta
• 2 potten kippenbouillon met stukjes kip
• 4 ons fijn gesneden witte champignons
• halve zak Thaise roerbakgroenten
• 1 of 2 stengels lemongrass, gekneusd
• 2 eetlepels fijngehakte koriander
• wat peper en zout (naar smaak)
Bereidingswijze:
1. Combineer de eerste zes ingrediënten in de binnenpan van de slowcooker en roer deze goed door.
2. Dek af en pruttel circa 4 uur op Iow.
3. Na de prutteltijd de Iemongrass verwijderen.
4. Voeg de koriander en eventueel wat peper en zout toe.
5. Doe de soep in soepkommen en serveer met wat koriander als de garnering.
Lekkere, lichte soep. Indien je hem meer romig wilt maken, kun je eventueel nog naar smaak wat Thaise kok(o)sroom toevoegen. De 2 stengels lemongrass geven een behoorlijke citrussmaak af. Als je dat minder lekker vindt, voeg dan slechts 1 stengel toe.