Chili con carne
Ingrediënten:
500 gram mager rundergehakt
250 gram (in dit geval) gemengde gedroogde bonen
200 gram tomatenblokjes uit blik
70 gram tomatenpuree (blikje)
250 ml water
3 gesnipperde uien
3 teentjes fijngehakte knoflook
250 ml runderfond
1 tl gemalen chilivlokken
1 tl korianderpoeder
1 tl oregano
1 tl kaneel
1 el zoete paprikapoeder
1,5 el Mexicaanse kruiden van LekkeretenmetMarlon.nl
Bereiding:
(Gedroogde bonen vanaf de avond ervoor vast laten wellen.)
Uitjes en knoflook kort fruiten. De kruiden erbij en even kort mee bakken. Daarna het gehakt erbij en bruin rullen.
Het gehaktmengel samen met de tomatenblokjes, tomatenpuree, het water, de runderfond en naar smaak wat zout in de slowcooker en vijf uur op low zetten. Mocht het langer nodig zijn, gewoon lekker nog even door laten pruttelen.
Serveer in een kom met wat creme fraiche erover en pide of nacho’s erbij.