Boeuf Bourguignon
Ingredienten:
- 1 kg mager (biologisch) hachee/goulashvlees
- 200 gram gerookt spek
- vier flinke uien, redelijk fijngesneden
- 2 verse knoflookjes, heel fijngehakt
- 3 takjes verse thijm
- 3 laurierblaadjes
- 200 ml fruitige rode wijn
- 100 ml water
- bosje/zakje worteltjes in stukken gesneden
- 200 gr gesneden kastanjechampignons
- versgemalen peper (zout na afloop toevoegen indien nodig)
- Pondje verse krieltjes in de schil (even schoonschrobben)
- 2 tot 3 theelepels bloem (om, indien gewenst, aan het einde het vocht te binden)
Bereiding:
- Braad vlees en ui kort aan in een pan.
- Daarna in de binnenpan kiepen, wijn, water, wortelen, aardappelen, thijm en laurierbladeren toevoegen.
- Circa 8 uur laten pruttelen.
- Ongeveer een half uur voor einde kooktijd de kastanjechampignons toevoegen.
- Indien gewenst het vocht binden: wat bloem in een beker doen, loskloppen in wat lauw water en toevoegen. Door laten pruttelen totdat het gebonden is.
Te serveren met vers stokbrood, of lekker zo als eenpansgerecht opeten (er zit immers al aardappel in).